SKINPEN

SKINPEN

MICRONEEDLING


Stimulerar till ökad kollagenproduktion genom hudens egna läkningsprocess och bidrar därmed till en jämnare hudstruktur. Utförs med en nålpenna och sterila engångsnålar. Behandlingen utförs för att öka fukthalten i huden och är effektiv på ärr och linjer.Ansikte 2500:-

Tillägg hals, dekolletage eller händer 500:-

Vad är

SKINPEN

Microneedling


Skinpen microneedling är en behandling som utförs med hjälp av en apparat som har små micronålar. Dessa penetrerar huden och skapar små microkanaler. Dessa kanaler stimulerar huden att producera nytt kollagen och elastin. Detta kan i sin tur leda till en förbättring av hudens struktur och utseende. Behandlingen kan vara effektiv för att minska synligheten av linjer, rynkor, ärr och pigmentfläckar. Det är viktigt att inför behandling göra en konsultation för att säkerställa att den är lämplig för din hudtyp och dina behov.


HUR FUNKAR DET?


I behandling med skinpen mironeedling tvättas huden av och ett sterilt nålhuvud används. För att pennan ska glida lättare på huden läggs en fuktgel. Beroende på vad som ska behandlas anpassas nåldjupet. Terapeuten följer ett bestämt mönster för att vara säker på att hela huden blir jämt behandlad. Vid ärrbehandling går man över igen och använder en speciell teknik för att lossa ärrvävnad. 

Vid ärrbehandling krävs i regel fler behandlingstillfällen. 


BEHANDLINGSKUR


3 - 6 behandlingar rekommenderas oftast beroende på indikation och önskat resultat. Upplägg görs i samband med konsultation där vi  tittar på huden och pratar igenom vilka problem du som kund har. Det ska gå 4 - 6 veckor mellan behandlingarna. 

 ATT TÄNKA PÅ


  • Inga retinolprodukter två dagar innan behandling
  • undvik starkare kemiska peels två dagar innan behandling.
  • Ingen solbränna. 
  • Använd endast medföljande produkter under de första dagarna efter behandlingen. 
  • De första 24 timmarna efter behandling ska makeup undvikas. 
unsplash